Як спекти смачний хліб. У магазині більше нема чого купувати!

Чи пробували ви коли-небудь хліб під назвою «килимові тапочки»? 

Звичайно, пробували! Тільки не знали, як він називається. Адже для всіх інших, крім італійців, слово «чіабата» ні про що таке не говорить. Переклад досить точно описує щільне, іноді плоске і неймовірно повітряне тісто. До слова, цей хліб з дірками дуже полюбився фітнес-тренерам.

Чіабата містить напрочуд мало калорій і разюче багато дірок. Це говорить про те, що правильно приготована випічка цього типу містить набагато менше вуглеводів, ніж будь-яка інша. А все завдяки тривалому бродінню: тісто настоюється довго, і за цей час в ньому встигають утворитися корисні кислоти.

Як і багато інших італійських страв, цей хліб можна і потрібно готувати вдома! Без будь-якої хлібопічки або спеціальної закваски. Отож пропонує вашій увазі рецепт чіабати, за яким вона вийде пишною, з хрусткою золотистою скоринкою.

Складові:

  • Пшеничне борошно 450 г
  • Вода 400 мл
  • Дріжджі 2 г
  • Сіль 1 ч. л.

Приготування:

1. Просійте борошно (400) у великий посуд з високими бортами, в якій будете вимішувати тісто. Додайте сіль і перемішайте.

хліб з дірками рецепт

2. Всипте дріжджі в теплу воду (все правильно, 2 г дріжджів на 400 мл води). Потім повільно додайте воду з дріжджами в борошно, перемішайте для отримання рідкого тіста.

чіабатта приготування

3. А тепер головне: накрийте посуд тканиною і залиште тісто бродити при кімнатній температурі мінімум на 12 годин (максимум 20). Саме завдяки цьому тісто вийде таким, яким воно повинно бути в чіабата.

як приготувати чіабатту

4. Висипіть решту 50 г борошна на стіл, акуратно викладіть тісто на стіл, зовсім трохи обомніть і накрийте посудом. Нехай постоїть ще 2-3 години.

як приготувати хліб з дірками

5. Розігрійте духовку до 250 градусів разом з формою, в якій будете пекти хліб. Тісто перекладіть в гарячу форму нижньою стороною вгору, щоб воно було присипане борошном. І поставте в духовку. На дно духовки поставте деко з гарячою водою.

рецепт чіабатти

6. Випікайте хліб 20 хвилин на пару. Потім заберіть лист і печіть ще 15 хвилин.

рецепт хліба з дірками

Домашній хліб вартий того, щоб трохи почекати. В основному тому, що ви знаєте, з чого він зроблений. По-друге, це унікальна можливість спробувати його свіжим. По-третє, вдома він смачніше. Чіабата подається до супів і рагу, її їдять просто так або використовують як основу для іншої національної страви Італії – брускети. Також цей рецепт підходить тим, хто обожнює білий хліб, але кому не дають спокою думки про осину талію.

Сподобався рецепт? Обов’язково поділися з друзями! Смачного!

Поделиться:

Вам также может понравиться

About the Author: Александр

12 комментариев

  1. Detail: http://zrenieblog.ru/ http://zrenieblog.ru/ http://zrenieblog.ru/
    歷史
    六七千年前的先民就開始釣魚。周文王曾和兒子們在靈沼釣魚取樂。戰國時范蠡也愛釣魚,常把所釣之魚供給越王勾踐食用。 二十世紀八十年代,中國大陸的各級釣魚協會成立,釣魚地點也從自然水域向養殖水域過度,所釣之魚則從粗養向細養過度。人數增多、水體污染及濫捕濫撈導致釣魚難度上升。釣魚協會開始與漁民和農民簽訂文件,使更多釣者能夠在養殖水域釣魚,達到了雙贏的目的。 二十世紀九十年代初,來自台灣的懸釣法走紅大陸,各地開始建造標準釣池。 二十世紀末,發達國家的釣者提倡回顧自然,引發新一輪野釣戰,而中國的釣者則更青睞精養魚池。]

    工具

    一种钓鱼竿机械部分示意图
    最基本的钓具包括:鱼竿、鱼线、鱼钩、沉坨(又名沉子)、浮标(又名鱼漂)、鱼饵。]:1其他辅助钓具包括:失手绳、钓箱、线轮、抄网、鱼篓、渔具盒、钓鱼服、钓鱼鞋等。]:1

    钓竿一般由玻璃纖維或碳纖維轻而有力的竿状物质製成,钓竿和鱼饵用丝线联接。一般的鱼饵可以是蚯蚓、米饭、蝦子、菜叶、苍蝇、蛆等,现代有专门制作好(多数由自己配置的半成品)的粉製鱼饵出售。鱼饵挂在鱼鉤上,不同的對象鱼有不同的釣組配置。在周围水面撒一些誘餌通常会有較好的集魚效果。

    钓具
    鱼竿
    主条目:鱼竿
    钓鱼的鱼竿按照材质包括:传统竹竿、玻璃纤维竿、碳素竿,按照钓法包括:手竿、矶竿、海竿(又名甩竿),按照所钓鱼类包括:溪流小继竿、日鲫竿(又名河内竿)、鲤竿、矶中小物竿。]:6-8

    鱼钩
    主条目:鱼钩
    鱼钩就是垂钓用的钩,主要分为:有倒钩、无倒钩、毛钩。]:14

    鱼线
    主条目:鱼线
    鱼线就是垂钓时绑接鱼竿和鱼钩的线,历史上曾使用蚕丝(远古日本)、发丝(江户时期日本)、马尾(西欧)、二枚贝(地中海)、蛛网丝(夏威夷)、琼麻(东南亚)、尼龙钓线(美国)。]:25

    鱼漂
    主条目:鱼漂
    鱼漂又名浮标,垂钓时栓在鱼线上的能漂浮的东西,主要用于搜集水底情报,查看鱼汛,观察鱼饵存留状态,以及水底水流起伏变化。]:36

    鱼饵
    主条目:鱼饵
    鱼饵分为诱饵和钓饵,是一种用来吸引鱼群和垂钓时使用的物品,钓饵分为荤饵、素饵、拟饵、拉饵。]:170

    沉子
    主条目:沉子
    沉子又名沉坨、铅锤,是一种调节鱼漂的工具。]:45

    卷线器
    主条目:卷线器
    卷线器主要安装在海竿和矶竿上的一种卷线的工具。]:63

    连结具
    主条目:连结具
    连结具是连结鱼线与钓竿、母线与子线的一种连结物,使用最广泛的是连结环。]:55

    识鱼
    鱼类的视力不如人类,距离、宽度均无法和人类的视力比较,鱼类对水色、绿色比较敏感,鱼类的嗅觉非常灵敏,鱼类的听觉也非常灵敏,钓鲤鱼时,不能在岸上大声谈笑、走动不停,鱼类的思考能力非常弱,鱼类应对周边环境随着气象、水温、水色、潮流、流速、水量的变化而变化,于是便出现了在同一个池塘、水库、湖泊,往日钓鱼收获大,今日少,上午收获大,下午少,晴天大,雨天少等情况。]:114-117淡水钓鱼,中国大陆经常垂钓的鱼类对象是本地鲫鱼、日本鲫、非洲鲫、鲤鱼、游鱼、罗非鱼、黄刺鱼(黄鸭叫)、黄尾、鳊鱼、青鱼、草鱼、鲢鱼、鳙鱼,台湾经常垂钓的鱼类对象是本地鲫鱼、日本鲫、吴郭鱼(罗非鱼)、溪哥仔和红猫(粗首马口鱲)、斗鱼、罗汉鱼、苦花、三角姑(河鮠)、竹蒿头(密鱼)。]:117

    影响鱼类的6大因素主要是:季节变更、气温高低、水的涨落、风的大小、水的清浊、天气阴晴

  2. I’m extremely pleased to discover this website. I wanted to thank you for ones time just for this fantastic read!! I absolutely enjoyed every part of it and i also have you bookmarked to see new stuff in your site.

  3. I precisely desired to say thanks again. I’m not certain the things I could possibly have achieved in the absence of the aspects contributed by you about my area. Completely was a challenging case for me, but being able to view a expert approach you dealt with it forced me to cry for contentment. Extremely grateful for the advice and believe you are aware of a powerful job that you’re accomplishing educating many others all through a blog. I’m certain you’ve never come across all of us.

  4. A lot of thanks for all your valuable efforts on this site. Kate loves getting into investigation and it’s really easy to understand why. I know all concerning the dynamic medium you give insightful solutions on this web blog and as well as foster participation from others on that content plus our daughter is certainly discovering a lot. Have fun with the remaining portion of the new year. You are conducting a powerful job.

  5. Wow, superb weblog format! How long have you been running a blog for? you made blogging glance easy. The whole glance of your website is magnificent, as smartly as the content material! Korry Cesare Gorey

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.